Oportunitate pentru studenți: Fii editorialist la Monitorul Educației din România!
În numele Societății Academice din România, vă transmitem atașat o oportunitate pentru studenți. Societatea Academică din România dă startul înscrierilor pentru Redacția Monitorului Educației din România.
Apelul de înscrieri este destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani, din mediul rural sau urban, aparținând tuturor regiunilor de dezvoltare economică din România.
Parlamentul este instituția în care cetățenii au gradul cel mai scăzut de încredere, conform unui studiu realizat de INSCOP în 2020. Mai mult decât atât, doar 10% dintre tineri vorbesc despre politică regulat, conform unui studiu realizat de Friedrich Ebert Stiftung în 2014 cu privire la aspirațiile și stilul de viață al tinerilor.
Conform Rezoluției Consiliului privind încurajarea participării politice a tinerilor la viața democratică în Europa (2015/C 417/02), caracteristicile proceselor de participare politică eficace și reală a tinerilor includ feedback și monitorizare comprehensivă asupra deciziilor autorităților și relevanța acestor decizii față de tineri.
Din păcate, această monitorizare este realizată precar sau deloc asupra politicilor educaționale din România, motiv pentru care societatea civilă din țara noastră a aflat mult prea târziu de faptul că, în 2020, în Parlamentul României, printr-un amendament depus ad-hoc, accesul elevilor la educație sexuală a fost îngrădit fără o dezbatere cu specialiștii în științele educației. În același sens, universitățile au aflat mult prea târziu că programele de studii de gen ar urma să fie interzise, pe fondul unui alt amendament depus la foc automat.
Monitorul Educației din România va însemna, în primul rând, creșterea de către Societatea Academică din România unei generații de watchdogs în domeniul politicilor educaționale, prin recrutarea și formarea a 15 tineri cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani, care vor analiza și comenta agenda parlamentară în domeniul educației, vor prezenta biografiile parlamentarilor și vor analiza declarațiile politice ale aleșilor în domeniul învățământului, semnalând fake news-urile și încălcările legii.
Pentru a aplica pentru una dintre cele 15 poziții de editor, studenții trebuie să completeze acest formular de înscriere până în 24 martie 2022, ora 23:59: https://forms.gle/g9bzfLtpPU9eN2Q16
Pentru întrebări și nelămuriri, vă asigur de întreaga mea disponibilitate.
Societatea Academică din România