Invitatie online - Erasmus Open Doors - 10 martie 2021

Stimati studenti,

In data de 10 martie a.c. va asteptam la ora 10.00 sa va ne fiti alaturi la Erasmus Open Doors - o intalnire online de informare cu privire la programul Erasmus+ (vor participa si ne vor impartasi din experienta lor absolventi ai facultatii noastre beneficiari ai granturilor Erasmus+).

Pentru a va loga accesati urmatorul link:

https://bbb.unitbv.ro/ana-nlw-lxl-jfz

Vă reamintim că în perioada acesta puteți participa la o nouă sesiune de selecție pentru mobilități de studiu și practică Erasmus+ care se vor derula în cadrul proiectelor KA103 și KA107:

- în anul universitar 2020/2021 - mobilități de practică și

- în anul universitar 2021/2022 - mobilități de studiu și practică.

Sesiunea de selecție se desfășoară în două etape, astfel:

I. Testarea lingvistică în vederea participării la selecția pentru o mobilitate Erasmus+: înscrierea pentru sustinerea testării se face în 3 - 11 martie 2021 (ora 12.00): înscrierea pentru testarea lingvistică, prin completarea Google Form disponibil aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4zkC6kum9cr0fqZfZfAbi25lt7Q35Ja0zIH7ph8C11tblhw/viewform?vc=0&c=0&w=1

13 martie 2021 -  sesiune suplimentară de testare lingvistică on-line (probă calculator și interviu) – conform programării anunțate anterior prin email tuturor candidaților de către Biroul Erasmus+.

II. Depunerea candidaturii Erasmus+: on-line pe Portalul Erasmus+ https://erasmus.unitbv.ro

01-19 martie 2021: depunerea on-line a dosarelor de candidatură pe portalul https://erasmus.unitbv.ro/.

Logarea pe portal se va realiza doar cu detaliile contului de email personal instituțional (adresa completă de email și parola pentru contul ‘@student.unitbv.ro’ sau ‘@unitbv.ro’- în cazul doctoranzilor). Toate documentele care alcătuiesc dosarul de candidatură se vor încărca pe portal.

20-28 martie 2021 evaluarea dosarelor de candidatură și realizarea selecției de către Comisia de Selecție, Echivalare și Recunoaștere Erasmus+ (C-SER) la nivel de facultate/ departament.

29 martie 2021 transmiterea de către coordonatori la Biroul Erasmus+ a  proceselor verbale de selecție și actualizarea Portalului Erasmus+ cu rezultatele selecției.

Începând cu 29 martie 2021 nominalizarea studenților selectați la instituțiile gazdă de către coordonatorii Erasmus+.

Detaliile organizării sesiunii de selecție Erasmus+ sunt disponibile pe site-ul universității, secțiunea Studenți - Mobilități naționale și internaționale: https://unitbv.ro/studenti/erasmus.html.

Se încurajează și participarea la mobilități Erasmus+ a studenților cu nivel de trai scăzut, orfani sau părinți tineri prin acordarea unui sprijin financiar suplimentar de 200 EUR/ lună pentru mobilități de studiu (doar pentru mobilități de studiu KA103).