EXPOZIȚIE DE SOCIOLOGIE VIZUALĂ - „DINCOLO DE GARD”, ediția a III-a

Facultatea de Sociologie și comunicare din cadrul Universității Transilvania din Brașov și Centrul Multicultural al universității, în parteneriat cu Primăria Municipiului  Brașov onorează deschiderea anului universitar 2018-2019 printr-o expoziție de sociologie vizuală intitulată „Dincolo de gard”, aflată la a treia ediție.

Expoziția în aer liber se dorește a fi un „eveniment-cadou” pe care comunitatea academică îl face brașovenilor. Având la bază proiecte studențești (din anul I de la programele de studii Sociologie și Asistență socială), ca un demers cu evidente  premise fenomenologice și etnometodologice, creatorii „momentului”, Ștefan Ungurean și Cristian Bălăcescu, ne propun un exercițiu de meditație despre „apusul unei  lumi” și despre „urma” pe care viața o lasă în sufletul nostru, despre „urma” pe care noi o lăsăm  în viață. 

Pentru studenți, aceste proiecte au reprezentat o primă bornă în formarea lor, descoperind că dincolo de teoria și de metodologia cercetării, stă omul. Nu întamplător, pe mulți dintre ei, lecția primită, anume ce înseamnă viața și cum se trăiește ea,  a fost copleșitoare. În plus, pentru cea mai mare parte dintre studenți, interacțiunea cu un om în vârstă care trăiește „la țară” a reprezentat o lecție. Fără să vrem am ajuns la cuvintele lui Derrida: „A trăi, prin definiție, nu se învață.  Nu prin sine însuși, de la viață prin viață. Numai de la un altul și prin moarte. Sau, în tot cazul, de la celălalt aflat pe marginea vieții.”

Expoziția aflată pe esplanada din Parcul „Titulescu” va avea vernisajul luni, 1.10.2018, orele 14.00, cu ocazia deschiderii noului an universitar și va putea fi vizitată până în data de 28.10.2018.

Alte detalii ale proiectului  „Dincolo de gard” găsiți aici