PROIECTUL RENEWEUROPE CONTINUĂ PRINTR-O NOUĂ FINANȚARE ERASMUS+, EUROPIA

Picture1

Din 2023 până la finalul lunii iunie 2025, partenerii proiectului ReNewEurope: Universitatea din Varșovia, Polonia, Universitatea Transilvania din Brașov, România, Universitatea din Zagreb, Croația, Universitatea din Belgrad, Serbia și Fundația PAX Rhodopica, Bulgaria, alături de un nou partener, Universitatea din Navarra, Spania s-au reunit în cadrul unui nou proiect „On-Wheels summer school for the socio-cultural evolution of the European Values, Principles, Identity and Awareness”  (EUROPIA), finanțat tot prin programul Erasmus+ Parteneriate strategice, nr. 2022-1-PL01- KA220-HED-000086334.

Proiectul EUROPIA își propune îmbunătățirea capacitățile universităților de a conduce procese educaționale în domeniul istoriei, dreptului și politicii europene, cu accent pe conștientizarea valorilor, principiilor, identității și conștiinței europene comune. EUROPIA își propune, de asemenea, conștientizarea mediului academic universitar cu privire la necesitatea de a organiza și de a conduce școli itinerante în domeniul istoriei, dreptului și politicii europene din perspectiva valorilor, principiilor și identității europene comune pentru a depăși stereotipurile și prejudecățile existente în rândul studenților din diferite părți ale Europei.

Un rezultat vizibil al muncii colaborative realizate de parteneri în cadrul celor două proiecte se va materializa în vara anului 2024, atunci când va fi organizată în Polonia o școală de vară pilot, la care vor participa cadre didactice și studenți din toate centrele universitare partenere.