Activități derulate de UNITBV în cadrul proiectului IncEdu, vizând dezvoltarea centrelor pentru studenții cu nevoi speciale și stabilirea unor noi acorduri de colaborare

În luna martie 2023, echipa Universității Transilvania din Brașov din cadrul proiectului Erasmus+ „Developing Inclusive Education for Students with Disabilities in Sri Lankan Universities” (IncEdu), prin programul ERASMUS (2018/C 384/04): 609871-EPP-1-2019-1-LK-EPPKA2-CBHE-JP a realizat o vizită la universitățile partenere din Sri Lanka.

Cu această ocazie, întâlnirile de lucru au avut loc la University of Peradeniya, Sri Lanka Technological Campus și University of Ruhuna, pentru identificarea stadiului de implementare a activităților și a centrelor dezvoltate pentru studenții cu nevoi speciale și stabilirea unor noi acorduri de colaborare și parteneriate de tip Erasmus.

Astfel, în data de14.03.2023, a fost organizată o întâlnire la University of Peradeniya, Faculty of Arts, cu decanul facultății Dr. E.M.P.C.S. Ekanayake și membri ai proiectului IncEdu și cu Vice-cancelarul University of Peradeniya, Professor MD. Lamawansa. Tot atunci a fost realizată prezentarea centrului destinat studenților cu nevoi speciale dezvoltat în cadrul proiectului IncEdu, au avut loc discuții cu personalul angajat în cadrul centrului și cu alte cadre didactice din cadrul Faculty of Arts. A urmat o întâlnire cu directorul Departamentului de Sociologie, Dr. W. M. S. M. Kumari Thoradeniya și cu cadrele didactice ale acestui departament pentru stabilirea unui acord Erasmus în domeniul Sociologie și o întâlnire la Postgraduate Institute of Humanities and Social Sciences (PGIHS), cu directorul centrului, Professor S.J.S. de Mel.

În 16 martie a avut loc întâlnirea de la Sri Lanka Technological Campus cu Director of Research and International Affairs, Dr. Nanda Gunawardhana și echipa de proiect IncEdu. Tot atunci a avut loc și prezentarea centrului destinat studenților cu nevoi speciale dezvoltat în cadrul proiectului IncEdu, discuții cu personalul angajat în cadrul centrului și cu alte cadre didactice din cadrul Sri Lanka Technological Campus.

Ultimele vizite au fost organizate la University of Ruhuna, constând dintr-o serie de acțiuni: întâlnire cu Vice-cancelarul University of Ruhuna, Senior Prof. Sujeewa Amarasena și semnarea unui acord de parteneriat între cele două instituții; întâlnire cu decanul Faculty of Humanities and Social Sciences, prof. Upali Pannilage și participarea la un program de vizită în campusul universitar; întâlnire cu cadre didactice ale departamentului de Sociologie pentru stabilirea unui acord Erasmus în domeniul Sociologie; prezentarea centrului destinat studenților cu nevoi speciale dezvoltat în cadrul proiectului IncEdu, discuții cu personalul angajat în cadrul centrului și cu alte cadre didactice din cadrul University of Ruhuna, Faculty of Humanities and Social Sciences.