Invitație la conferința de antropologie aplicată „Why Romania Needs Anthropologists: Teaching applied anthropology”

12 decembrie 2020

Universitatea Transilvania din Brașov și Asociația Inițiativa pentru Antropologie Utilă, sub egida Applied Anthropology Network din cadrul European Association of Social Anthropologists anunță conferința de antropologie aplicată „Why Romania Needs Anthropologists: Teaching applied anthropology”. Acesta este un eveniment satelit al simpozionului internațional Why The World Needs Anthropologists și va avea loc în format ONLINE, pe data de 12 decembrie a.c., între orele 11-14 EET/ora României.

Antropologia a fost multă vreme un subiect discutat exclusiv în cercurile academice. Totuși, în ultima vreme, antropologia aplicată și cercetările interdisciplinare au devenit din ce în ce mai relevante, abordând subiecte tot mai diverse, multe din ele de interes inclusiv pentru publicul larg.

Aceste schimbări de paradigmă aduc noi provocări pentru cei care predau antropologie și antropologie aplicată. Prezentările vor fi susținute de către Ioannis Manos (University of Macedonia/Grecia), Petruța Teampău (Universitatea Babeș Bolyai/România) și Michelle Dolan (Rejig Inc/Irlanda). 

Vor modera Mihai Burlacu (Universitatea Transilvania din Brașov) și Anna Berza (Asociația Inițiativa pentru Antropologie Utilă).

Participarea la eveniment este gratuită, dar este condiționată de numărul de locuri disponibile și de o înscriere în prealabil, până pe data de 10 decembrie. Încurajăm participarea unui public cât mai divers, căci discuțiile vor fi pe înțelesul tuturor, iar întrebările din partea audienței vor fi bine-venite. Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Formularul de înscriere se găsește aici: https://www.surveymonkey.com/r/CJ6XZCJ

Mai multe detalii despre eveniment puteți citi aici: https://www.facebook.com/events/126424689084125

Vă așteptăm!